Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Continental kúpil špecialistu na IT bezpečnosť vozidiel Argus

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Elektrobit, dcéra koncernu Continental, preto kúpila izraelský startup a špecialistu na technologickú bezpečnosť Argus Cyber Security

Hannover 4. novembra (TASR) - Moderné autá ponúkajú komfort a bezpečnosť, sú však pre sofistikované systémy náchylné na útoky hackerov. Hackeri môžu zvonka napadnúť systémy, čím by mohli v lepšom prípade znervózniť vodiča. V extrémnom prípade môžu ohroziť jeho bezpečnosť aj život.

Elektrobit, dcéra koncernu Continental, preto kúpila izraelský startup a špecialistu na technologickú bezpečnosť Argus Cyber Security. "Len bezpečná mobilita je inteligentná mobilita," povedal pre portál Automobilwoche predstaviteľ Continentalu Helmut Matschi. "Prevzatím spoločnosti Argus Cyber Security rozšírime naše schopnosti v oblasti technologickej bezpečnosti."

Argus v roku 2013 založil bývalý príslušník izraelskej armády. Spoločnosť so 70 zamestnancami v súčasnosti spolupracuje s výrobcami a dodávateľmi z celého sveta. "Argus vznikol s cieľom ochrániť všetky vozidlá na ceste pred kybernetickými hrozbami. Vyvinuli sme širokú ponuku riešení pre bezpečnosť automobilov a celosvetovo máme reputáciu popredného poskytovateľa v tejto oblasti. Spojením našich síl s Continentalom a Elektrobitom budeme schopní urýchliť splnenie nášho cieľa," povedal výkonný riaditeľ Argusu Ofer Ben-Noon.