Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Produkcia Volkswagenu sa postupne vracia do normálu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Spor s firmami ES Automobilguss a Car Trim spôsobil, že tie prestali dodávať a VW musel v niektorých svojich závodoch pre chýbajúce poťahy na sedadlá a súčiastky prevodoviek obmedziť produkciu.

Wolfsburg 24. augusta (TASR) - Volkswagen (VW) smeruje po urovnaní sporu s dvomi dodávateľskými firmami k obnoveniu normálnej prevádzky. Produkcia by už od budúceho pondelka (29.8.) mala opäť prebiehať podľa plánu. Informovala o tom agentúra DPA.

Spor s firmami ES Automobilguss a Car Trim spôsobil, že tie prestali dodávať a VW musel v niektorých svojich závodoch pre chýbajúce poťahy na sedadlá a súčiastky prevodoviek obmedziť produkciu. V závodoch v Emdene, Wolfsburgu, Zwickau, Kasseli, Salzgitteri a Braunschweigu nemohlo 27.700 zamestnancov automobilky pracovať podľa plánu.

Po prelome v rokovaniach s dodávateľmi v utorok (23.8.) predpoludním sa veci postupne vracajú do normálu. Podľa informácií nemeckej tlačovej agentúry DPA sa už podarilo vyriešiť tvrdý dosah, ktorý malo zastavenie dodávok na závod v Kasseli. Do utorkovej dohody s dodávateľmi to vyzeralo tak, že závod bude musieť vo štvrtok (25.8.) úplne zastaviť výrobu prevodoviek pre model Golf. V súčasnosti už nehrozí toto zastavenie produkcie.