Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Vianočná odstávka v automobilke Kia potrvá do 2. januára 2018

Ilustračné foto Foto: TASR/Erika Ďurčová

Počas odstávky vykonajú údržbu strojov a zariadení, ktorú nie je možné zabezpečiť počas plnej prevádzky.

Teplička nad Váhom 20. decembra (TASR) – V spoločnosti Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom sa začala v stredu pravidelná vianočná odstávka výroby, ktorá potrvá do 2. januára 2018. TASR o tom informoval hovorca automobilky Jozef Bačé.

"Počas odstávky urobíme údržbu strojov a zariadení, ktorú nie je možné zabezpečiť počas plnej prevádzky. Uvedené obdobie zároveň automobilka využije na inštaláciu a nastavenie výrobných technológií naviazaných na spustenie sériovej výroby nového modelu. Výrobný závod Kia Motors Slovakia opätovne spustí výrobu 3. januára budúceho roka," uviedol Bačé.

Kia Motors Slovakia je jediný výrobný závod spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Vybudovali ho v rokoch 2004 až 2006. Výrobu automobilov, ako aj motorov pre osobné autá, spustili v decembri 2006. Na Slovensku v súčasnosti Kia zamestnáva viac ako 3800 ľudí. Aktuálne patrí medzi troch najväčších výrobcov a exportérov v Slovenskej republike. Od začiatku sériovej výroby opustilo brány závodu už viac ako 2,9 milióna vozidiel a približne 4,4 milióny motorov.