Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

Volkswagen Slovakia sa stal najväčšou firmou podľa magazínu Forbes

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Automobilová spoločnosť vyrobila na Slovensku od roku 1991 viac než 5 miliónov vozidiel. Patrí k najväčším zamestnávateľom, exportérom aj investorom v krajine.

Bratislava 3. októbra (TASR) - Automobilka Volkswagen Slovakia (VW SK) sa dostala na prvé miesto vo výročnom rebríčku magazínu Forbes Slovensko Top 50 firiem Slovenska 2017. Stala sa tak najväčšou firmou na Slovensku. Poradie vyhlásil magazín Forbes počas pondelňajšieho (2.10.) slávnostného večera v Bratislave. Informovala o tom hovorkyňa VW SK Lucia Kovarovič Makayová.

"Rok 2017 sa vo Volkswagen Slovakia nesie v znamení nábehov nových produktov, náboru nových zamestnancov a dokončovania investícií. Po prvý raz v histórii pracujeme na nábehu troch SUV vozidiel pre tri rôzne značky súčasne. Začiatkom septembra sme spustili sériovú výrobu prvého z nich – nová generácia Porsche Cayenne sa začala vyrábať kompletne na Slovensku," uviedol Ralf Sacht, predseda predstavenstva a člen predstavenstva pre technickú oblasť vo VW SK. Spoločnosť má pred sebou ešte viaceré výzvy. Po novom Porsche Cayenne sa intenzívne pripravuje na výrobu novej generácie Volkswagen Touareg a nového modelu Audi Q8.

"Rozšírenie výroby si vyžaduje zvýšenie personálu. Do konca roka plánujeme prijať ešte tisícku nových pracovníkov, a to najmä do výroby. Ponúkame im nástupný mesačný plat od 1050 eur v hrubom v závislosti od kvalifikácie a bohatý sociálny program," dodal Sacht.

Prestížny rebríček Top 50 firiem Slovenska 2017 vyhlasuje časopis Forbes v spolupráci s poradenskou spoločnosťou PwC. V porovnaní s predchádzajúcim rokom "poskočil" VW SK na vrchol rebríčka z druhého miesta.

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac než 5 miliónov vozidiel. Patrí k najväčším zamestnávateľom, exportérom aj investorom v krajine. Zamestnáva 12.700 ľudí. Vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Porsche Cayenne, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo. Okrem vozidiel produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky, podvozky a motory, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.