Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Autom roka 2015 sa na Slovensku stala Škoda Fabia

Škoda Fabia a Fabia Combi na VIENNA AUTOSHOW 2015 v rakúskej Viedni 17. januára 2015. Foto: TASR/AP

Na ďalších miestach sa umiestnili autá Hyundai i20, Opel Corsa, Citroën Cactus, Renault Twingo, Volkswagen Passat a Nissan Pulsar.

Bratislava 29. januára (TASR) - Autom roka 2015 v Slovenskej republike sa stala Škoda Fabia. Rozhodla o tom 15-členná porota zložená z motoristických novinárov. Výsledky 17. ročníka ankety oznámili dnes v Bratislave.

Európska anketa Car of the year má vyše 50-ročnú tradíciu v Európe a každá krajina má svoje národné kolá. Ako informoval TASR organizátor súťaže Ľuboš Kríž z motoristického časopisu Stop, každý člen poroty testuje ročne minimálne 50 automobilových noviniek, zúčastňuje sa európskych prezentácií a má veľa skúseností s posudzovaním áut. Metodika výberu Auta roka na Slovensku je rovnaká ako v európskej ankete Car of the year, ktorej výsledky budú najbližšie vyhlásené začiatkom marca na ženevskom autosalóne.

Anketa je nekomerčná, organizujú si ju sami novinári.

Tento rok jury vyberala sedem finalistov z vyše 40 automobilových noviniek, ktoré sa v roku 2014 dostali na slovenský automobilový trh, pričom to museli byť základné novinky, a nie odvodeniny ako napríklad cabrio, combi alebo coupé.

Na ďalších miestach sa umiestnili autá Hyundai i20, Opel Corsa, Citroën Cactus, Renault Twingo, Volkswagen Passat a Nissan Pulsar.