Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Automobilka BMW zvažuje príchod na východ Slovenska

Foto: TASR/AP

Slovensko súperí o príchod automobilky s Mexikom. Presná výška investície a koľko pracovných miest by mohla priniesť, zatiaľ nie je známe.

Bratislava 29. apríla (TASR) – Na Slovensko by mohla prísť v poradí štvrtá automobilka. Príchod do priemyselného parku Kechnec na východe krajiny zvažuje nemecký výrobca automobilov BMW. Informáciu o možnej investícii priniesla televízia Markíza v dnešných Televíznych novinách.

"Prebieha komunikácia medzi naším zastupiteľským úradom a investorom. Dávame im všetky potrebné informácie, ktoré k rozhodovaniu potrebujú," priblížil pre televíziu minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák. Štát sa podľa jeho slov snaží s investorom komunikovať takým spôsobom, aby bolo rozhodnutie automobilky nakoniec v prospech Slovenska.

Podľa ministra práce Jána Richtera je to všetko ešte len v začiatočnej fáze prípravy a komunikácie. Slovensko súperí o príchod automobilky s Mexikom. Presná výška investície a koľko pracovných miest by mohla priniesť, zatiaľ nie je známe. Podľa Markízy by aj spolu so subdodávateľmi mohla investícia priniesť desaťtisíce pracovných miest. Automobilka však za to môže požadovať od štátu investičné stimuly, a to nielen vo forme daňových úľav, ale aj v podobe hotovosti.