Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Automobilka si vyberá medzi Slovenskom a Poľskom, rozhodnúť má v lete

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Zatiaľ nemenovaná svetová automobilka si momentálne vyberá miesto na umiestnenie závodu, ktorý by mohol zamestnať 8000 ľudí, informoval v dnešných televíznych novinách RTVS.


Bratislava 20. mája (TASR) - Na Slovensko by mohla prísť najväčšia investícia za posledné roky. Zatiaľ nemenovaná svetová automobilka si momentálne vyberá miesto na umiestnenie závodu, ktorý by mohol zamestnať 8000 ľudí, informoval v dnešných televíznych novinách RTVS.

O investíciu sa pôvodne údajne uchádzali takmer všetky krajiny v regióne. Tento týždeň však mala automobilka zoznam zúžiť na Slovensko a Poľsko. Podľa zdrojov RTVS ponúklo Slovensko investorovi priemyselný park v Nitre, kde je k dispozícii požadovaný 400-hektárový pozemok.

"Nerád by som predbiehal, pretože toto sú vážne strategické veci pre Slovensko. Je to investícia takého rangu, ktorá keby sa podarila, myslím že by bol každý spokojný,"
reagoval primátor Nitry Jozef Dvonč.

Informácie nechcel komentovať zastupujúci minister hospodárstva Peter Kažimír (Smer-SD) ani Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO). Medzi Slovenskom a Poľskom by sa vedenie automobilky malo definitívne rozhodnúť v lete, dodáva RTVS.