Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Predaj General Motors a Fordu v USA v júli vzrástol takmer o desatinu

Na archívnej snímke z 13. mája 2014 zamestnakyňa kontroluje dokončené nové modely áut SUV v montážnej hale americkej automobilky General Motors (GM) v texskom Arlingtone. Automobilka General Motors (GM) zaznamenala v júli v USA medziročný rast predaja o 9 %. Darilo sa aj Fordu, ktorý zvýšil predaj takmer o 10 %. Informovali o tom agentúra Reuters a portál RTTNews. Foto: TASR/AP

GM uviedol, že za minulý mesiac predal v USA 256.160 vozidiel.

Detroit 1. augusta (TASR) - Americká automobilka General Motors (GM) zaznamenala v júli v USA medziročný rast predaja o 9 %. Darilo sa aj Fordu, ktorý zvýšil predaj takmer o 10 %. Informovali o tom agentúra Reuters a portál RTTNews.

GM uviedol, že za minulý mesiac predal v USA 256.160 vozidiel. Z toho 100.122 bolo crossoverov a športovo-úžitkových áut. Nesplnil však očakávania analytikov, ktorí počítali s 11-% rastom.

Ešte výraznejší rast v porovnaní s rovnakým mesiacom predchádzajúceho roka dosiahol v júli Ford. Ten oznámil, že za minulý mesiac predal 212.236 áut, čo medziročne predstavuje rast o 9,6 %. Veľkou mierou sa pod rast podpísal pokračujúci vysoký dopyt po modeloch Ford Escape a Ford Fusion, ktorých predaj v júli zaznamenal rekord. Táto spoločnosť, naopak, prekonala očakávania trhov, keďže tie predpokladali rast predaja o 9 %.

Ako prvá z amerických automobiliek oznámila výsledky predaja firma Chrysler. Tá uviedla, že za júl predala 167.667 vozidiel a oproti júlu 2013 dosiahla 20-% rast. Spoločnosť dodala, že to bol najlepší júlový predaj za posledných deväť rokov, napriek tomu zaostala za odhadmi trhov. Tie počítali s medziročným rastom o 25,5 %.