Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Banská Bystrica obnovuje zariadenie pre seniorov Jeseň práve na jeseň

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Po augustovej výmene okien v pivničných priestoroch bude objekt na Internátnej ulici na sídlisku Fončorda vítať klientov už aj novou fasádou. Na opravy mesto plánuje vynaložiť 55.000 eur.

Banská Bystrica 19. septembra (TASR) - Zariadenie pre seniorov Jeseň, ktoré poskytuje služby skôr narodeným Banskobystričanom od roku 1997, prechádza v týchto dňoch obnovou. Po augustovej výmene okien v pivničných priestoroch bude objekt na Internátnej ulici na sídlisku Fončorda vítať klientov už aj novou fasádou. Na opravy mesto plánuje vynaložiť 55.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Sekerešová.

Jeseň je domovom zhruba pre 80 ľudí. Ďalších desať odkázaných na pomoc využíva Zariadenie podporovaného bývania nachádzajúce sa v nadstavbe budovy.

"Lešenie v zadnej časti objektu značí stavebné práce, ktoré sú v týchto dňoch zamerané na mechanické a chemické očistenie omietok od rôznych náletov zo stromov, machov, plesní a inej špiny. Po penetračnom nátere použijeme na fasádu odolné silikónové farby, pričom farby budovy zachováme a jej charakter nezmeníme. Všetky opravy sa realizujú za plnej prevádzky, preto sa zhotoviteľ zaviazal, že sa bude pracovať aj v dňoch pracovného voľna," konštatoval prednosta banskobystrického magistrátu Martin Adamec s tým, že z mestského rozpočtu použijú na to približne 55.000 eur s DPH.

Cieľom centra sociálnych služieb je riešiť rôzne životné situácie starších obyvateľov mesta. Pomoc je zameraná na problémy s bývaním, zníženú sebestačnosť, ale aj úplnú neschopnosť zabezpečiť si starostlivosť o seba a svoju domácnosť.