Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Banka Société Générale chce zvýšiť zisk, plánuje zrušiť 1600 miest

Société Générale, ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Približne 750 pracovných miest zruší Société Générale vo Francúzsku, pričom na domácom trhu by sa znižovanie pracovných pozícií malo uskutočniť na dobrovoľnej báze.

Paríž 9. apríla (TASR) - Francúzska banka Société Générale plánuje zrušiť 1600 pracovných miest, od čoho si sľubuje zvýšenie ziskovosti. Väčšinu miest chce banka zrušiť v divízii firemného a investičného bankovníctva.

Tretia najväčšia banka vo Francúzsku ešte začiatkom februára informovala, že v divízii firemného a investičného bankovníctva zníži náklady zhruba o 500 miliónov eur po tom, ako za minulý rok vykázala síce vyšší zisk, v porovnaní s očakávaniami však výsledky neboli dobré. Najmä výsledky za 4. kvartál neboli podľa zástupcov banky také, aké sa čakali a banka znížila aj odhad v oblasti zisku a tržieb na tento rok.

Už začiatkom februára, keď Société Générale zverejnila výsledky za 4. kvartál a celý minulý rok, námestník generálneho riaditeľa banky a šéf divízie firemného a investičného bankovníctva Séverin Cabannes povedal, že plán znižovania výdavkov povedie k rušeniu pracovných miest v tejto divízii. Konkrétne čísla však vtedy nezverejnil. Údaje oznámila banka až teraz. Divízia zamestnáva celkovo 18.000 ľudí v 30 krajinách sveta.

Približne 750 pracovných miest zruší Société Générale vo Francúzsku, pričom na domácom trhu by sa znižovanie pracovných pozícií malo uskutočniť na dobrovoľnej báze. Ďalšie miesta zredukuje v zahraničí, najmä v Londýne a New Yorku, pričom tu už banka nevylučuje prepúšťanie.