Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Bánovská samospráva dá viac peňazí na odstránenie následkov kalamity

Na snímke odstraňovanie následkov búrky v okrese Bánovce nad Bebravou 13. júla 2016. Foto: TASR/KR HaZZ Trenčín

O sumu 30.000 eur navyšuje radnica financie na odstránenie následkov kalamity z 12. júla, ktorá na území mesta trvale poškodila celkovo 220 stromov.

Bánovce nad Bebravou 14. septembra (TASR)- Samospráva Bánoviec nad Bebravou vyčlenení vyšší objem financií na odstránenie následkov kalamity z polovice júla, zafinancuje výstavbu oplotenia pri športoviskách či nákup materiálu na multifunkčný areál na sídlisku Dubnička. Vyplýva to z desiatej zmeny rozpočtu mesta na rok 2016, ktorú jednohlasne schválili bánovskí mestskí poslanci na svojom dnešnom rokovaní.

"Zmena rozpočtu vyplynula z aktuálnych potrieb financovania výdavkov mesta," povedala Eva Straňáková, vedúca odboru finančného Mestského úradu v Bánovciach nad Bebravou.

O sumu 30.000 eur navyšuje radnica financie na odstránenie následkov kalamity z 12. júla, ktorá na území mesta trvale poškodila celkovo 220 stromov. Najviac zasiahnutými lokalitami bolo sídlisko Stred, mestský park a ulice Za valy, Hollého, M.R. Štefánika, Duklianska, Tajovského, A. Hlinku, sídlisko Prednádražie, Trenčianska cesta, 9. mája či Palkovičova. Vo väčšine prípadov išlo o trvalé masívne poškodenie koruny stromov a odlomené kmene. Časť financií pôjde aj na štúdie, expertízy a posudky zostávajúcich drevín. Financie presunula samospráva z položky určenej na vybudovanie odstavnej plochy na Ulici Sládkovičova.

Ďalších 10.000 eur pôjde na práce na odstránení zaplavovania Ulice Hollého, 10.000 eur na dofinancovanie dokončenia rekonštrukcie komunikácie na Ulici Stromovej po vybudovaní kanalizácie v celkovej hodnote 25.000 eur. Sumu 4400 eur vyčlenila samospráva na výmenu hliníkových okien a dverí v pavilóne Materskej školy Radlinského, 12.213 eur na pokrytie nákladov pri vybudovaní multifunkčného areálu Športovo-herného a outdoorového klubu na sídlisku Dubnička, 19.000 eur na vybudovanie oplotenia areálu futbalového ihriska a parkoviska pri zimnom štadióne a 12.830 eur na aktualizáciu územného plánu mesta. Všetky výdavky bude mesto hradiť zo zvýšeného príjmu podielovej dane.

Mestskí poslanci vzali na vedomie aj jedno rozpočtové opatrenie v kompetencii primátora. To počíta s presunom bežných výdavkov, v rámci ktorých mesto zafinancuje opravu sochy sv. Jána Nepomuckého v Biskupiciach. Suma 2400 eur pôjde na očistenie povrchu, dotmelenie a hydrofóbny náter sochy.

Rozpočet je po svojej desiatej zmene vyrovnaný, celkové príjmy ako i výdavky sú zhodne vo výške 14.329.880,09 eura.