Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

Bánovský MILSY zmodernizuje a zdvojnásobí výrobu parených syrov

Foto: TASR

S výstavbou prístavby začala dodávateľská firma v pondelok, dokončiť by ju mala v auguste tohto roka. Výšku investície bánovská spoločnosť nespresnila.

Bánovce nad Bebravou 26. marca (TASR)- Bánovský producent mliečnych výrobkov zmodernizuje a zdvojnásobí svoju výrobu parených syrov. Spoločnosť MILSY to chce docieliť vybudovaním novej prístavby baliarne syrov s medzioperačnými skladmi. Investíciu v pondelok odštartovala slávnostným výkopom nových priestorov.

Investícia do výroby je už nevyhnutná, firma prostredníctvom nej ide inovovať, modernizovať a čiastočne automatizovať výrobu parených syrov, skonštatoval predseda predstavenstva a výrobný riaditeľ spoločnosti Rastislav Lupták.

V novej prístavbe firma umiestni balenie syrov s medzioperačnými skladmi. "Do novej haly presunieme všetky baliace stroje, prikúpime ďalšie stroje, bude tam veľký sklad na hotové výrobky, udiareň a bude tam priestor, kde sa produkty pred balením chladia. Tým získame veľký priestor v tých stávajúcich, kde bude implementovaná nová technológia a automatizácia a čiastočná robotizácia výroby malých syrov," priblížila predsedníčka dozornej rady spoločnosti Helena Jančíková.

Investícia, ako ozrejmila, prinesie zaistenie pracovných miest i do budúcnosti, vďaka automatizácii podľa nej zlepší prácu a pracovné podmienky pre zamestnancov.

"Chceme zvýšiť výrobnú kapacitu o 100% s tým istým počtom zamestnancov. To znamená, že čiastočná automatizácia pokryje ľudí. Teraz vyrábame cca 250 ton syra mesačne, potom budeme vedieť vyrobiť 500 ton. Ale chceme modernizovať aj niečo iné, ako napríklad jogurtáreň. A hlavne, sú tam obrovské nové skladové priestory, kde bude potrebné prijať ďalších zamestnancov," doplnil Lupták.

S výstavbou prístavby začala dodávateľská firma v pondelok, dokončiť by ju mala v auguste tohto roka. Výšku investície bánovská spoločnosť nespresnila.