Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Nevydávanie bločkov stálo banskobystrických zmrzlinárov 1650 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Cieľom bolo zistiť, či predajcovia zmrzliny evidujú prijaté platby v hotovosti v elektronickej registračnej pokladnici a či zákazníkom vydávajú potvrdenie o zaplatení.

Banská Bystrica 31. augusta (TASR) – Colný úrad Banská Bystrica si posvietil na predajcov zmrzliny. Kontrolnú akciu zameranú na dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice vykonali v 12 mestách, pričom udelili pokuty vo výške viac ako 1600 eur. TASR o tom dnes informovala Katarína Podhorová, vedúca organizačného oddelenia Colného úradu Banská Bystrica.

"Cieľom kontrolnej akcie bolo zistiť, či predajcovia zmrzliny evidujú prijaté platby v hotovosti v elektronickej registračnej pokladnici, prípadne virtuálnej registračnej pokladnici a či zákazníkom vydávajú potvrdenie o zaplatení," vysvetlila Podhorová.

Colníci kontrolovali 15 predajcov, či už išlo o prevádzku zmrzliny, cukrárne alebo nákupného centra. Kontroly urobili v 12 mestách, z toho v deviatich zistili nedodržiavanie zákona.

Podľa Podhorovej za tieto porušenia udelili v piatich prípadoch pokutu v celkovej výške 1650 eur. Štyri prípady postúpili na ďalšie konanie z dôvodu opakovaného porušenia zákona.

Colný úrad Banská Bystrica upozorňuje, že v uvedených kontrolách bude naďalej pokračovať.