Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

BauMax na Slovensku končí, predajne fungujú do 31. októbra

Predajňa Baumaxu v Bratislave/Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Dôvodom majú byť finančné problémy, ktoré bauMax už dlhšie trápia a postupne rozpredáva dcéry v zahraničí.

Bratislava 1. septembra (Teraz.sk) - Spoločnosť bauMax na Slovensku končí, ide do reštrukturalizácie. Informuje o tom na svojej internetovej stránke.

"BauMax týmto oznamuje, že v rámci reštrukturalizácie budú všetky predajne bauMax na Slovensku prevzaté strategickým investorom. Týmto prevzatím ostáva pre Vás ako zákazníka v prevádzke naďalej predajňa pre domácich majstrov vo Vašom regióne, i keď pod novým názvom," uvádza spoločnosť.

Ako ďalej firma uisťuje, týmto krokom dokáže takisto zachovať z prevažnej časti pracovné miesta svojich zamestnancov. "Uzatvorenie tejto transakcie podlieha schváleniu príslušným antimonopolným úradom," dodáva.

Predajne budú fungovať do konca októbra


Všetky predajne bauMax by mali byť otvorené do 31. októbra zvyčajným spôsobom. Od 3. septembra sa ukončuje započítavanie nákupov na bauMax kartu a zároveň ukončuje poskytovanie služieb poskytovaných s bauMax kartou. Uvedený deň je zároveň posledným dňom zúčtovacieho obdobia na vyúčtovanie ročného bonusu.

"Všetci držitelia kariet budú o spôsobe vysporiadania nárokov z bauMax karty informovaní v blízkej dobe. Termín začatia vydávania ročných bonusov za uplynulé obdobie bude oznámený čoskoro emailom, na webovej stránke a na predajni," informuje bauMax.

Od 3. septembra sa tiež ukončuje započítavanie nákupov na MAX kartu a zároveň sa ukončuje poskytovanie služieb pre MAXkartu. Všetci držitelia MAX kariet budú informovaní v blízkej dobe.

BauMax na stránke informuje o službách, ktoré končia:

Od 3. 9. neposkytujeme: 3D sanita, 3D zahrada, Klučová služba, Požičovna naradia, Montažny servis
Do 31. 10. poskytujeme (s obmedzeniami): Rezanie dreva, Miešanie farieb

Poukážky si zákazníci môžu uplatniť do 31. októbra v každej predajni na Slovensku. Akékoľvek reklamácie a garancie je možné riešiť do 31. októbra priamo v predajniach.
Zdroj: baumax.com


Dôvodom sú finančné problémy


Informácie, že obchodný reťazec Baumax sa má v rámci reštrukturalizácie siete stiahnuť zo Slovenska sa objavili už v júni. Po viac ako 20 rokoch by mal jeho predajne prevziať nemecký obchodný reťazec Obi. Dôvodom sú finančné problémy, ktoré Baumax už dlhšie trápia a postupne rozpredáva dcéry v zahraničí. Na Slovensku v súčasnosti prevádzkuje 14 predajní a podľa medializovaných informácií sa ich cena môže pohybovať pod úrovňou 100 miliónov eur.