Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Ekonomika

Nemecký priemysel očakáva pre koronavírus problémy s dodávkami

Foto: TASR/AP

K sektorom, ktoré počítajú s komplikáciami, patria strojárstvo, automobilový priemysel, farmaceutický či papierenský sektor.

Berlín 24. februára (TASR) - Viaceré oblasti nemeckého výrobného sektora očakávajú v nasledujúcich týždňoch zhoršenie dodávok z oblasti Ďalekého východu. Dôvodom je šírenie nového koronavírusu v Číne. Uviedlo to v pondelok Združenie nemeckého priemyslu (BDI).

K sektorom, ktoré počítajú s komplikáciami, patria strojárstvo, automobilový priemysel, farmaceutický či papierenský sektor. "Súčasné tvrdé obmedzenia v Číne v dôsledku koronavírusu sa týkajú viac než 5000 nemeckých firiem," dodalo združenie s tým, že obmedzenia zasiahli obstarávanie, produkciu a predaj.

Na problémy s dodávkami poukázal aj Marc Schattenberg z Deutsche Bank, podľa ktorého komplikácie s dodávkami z Číny môžu nemecký priemysel, ktorý už teraz zápasí s problémami, ešte viac poškodiť. Epidémia nového koronavírusu, ktorý sa rozšíril na prelome rokov zo stredočínskeho mesta Wu-chan, si už vyžiadala približne 2600 obetí.