Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

BENCONT DEVELOPMENT prevzal bytový projekt Mendelsohn

BENCONT DEVELOPMENT prevzal bytový projekt Mendelsohn v Podunajských Biskupiciach, 60 bytov chce kolaudovať začiatkom roka 2018 Foto: BENCONT DEVELOPMENT

BENCONT DEVELOPMENT prevzal bytový projekt Mendelsohn v Podunajských Biskupiciach, 60 bytov chce kolaudovať začiatkom roka 2018.

Bratislava 11. januára (OTS) - Bencont Development prevzal od holandsko-slovenskej skupiny VVMZ bytový projekt Mendelsohn v bratislavských Podunajských Biskupiciach na rohu Krajinskej a Kazanskej ulice.
O túto investičnú príležitosť sme sa zaujímali dlhšie. Neďaleko totiž dokončujeme iný náš bytový dom Valerian, ktorého predaj sa vyvíja veľmi sľubne. Mendelsohn je solídne pripravený projekt so zaujímavou polohou a architektúrou,“ konštatuje konateľ developerskej spoločnosti Martin Šimurda. Projekt je svojím stvárnením odkazom na tvorbu významného architekta prvej polovice dvadsiateho storočia, predstaviteľa nemeckého expresionizmu Ericha Mendelsohna (1887 - 1953). Filozofiou jeho riešenia je vytvorenie silnej identifikácie okolia k domu, ktorý je odlišný a nie je stratený v bezmennom prostredí. Jeho autorom je architektonický ateliér a3a.

Bytový dom Mendelsohn bude mať má desať nadzemných a jedno ustúpené najvyššie podlažie. Pozostáva zo 60 bytov, ktorých priemerná cena vrátane parkovacieho miesta je 2 050 €/m² s DPH v rôznych výmerách - od jednoizbových po štvorizbové byty. Najlacnejší 44 metrový jednoizbový byt je dnes v ponuke za 89 500 €, najdrahší 91,8 metrový štvorizbák má dnes cenovku 185 000 €. Výnimkou sú na sú dva mimoriadne veľkometrážne byty s terasami v priemernej cene 345 000 €, ktoré sa nachádzajú na najvyššom, 11. poschodí.

Na prízemí bytového domu sú situované obchodné priestory s celkovou výmerou 543 m² samostatnými vstupmi a vjazd do garáže. V suteréne v troch podzemných podlažiach je k dispozícii 78 parkovacích miest na státie pre majiteľov bytov a obchodných priestorov.

Počas prípravy hrubej stavby mali noví majitelia bytov a obchodných priestorov možnosť čiastočne zasiahnuť aj do ich základnej infraštruktúry (kuchynské rozvody, sanita, elektroinštalácie, dvere,...). V prípade obchodných priestorov je možné korigovať aj veľkosti a členenie jednotlivých priestorov.
Pokračovanie výstavby nadzemnej časti stavby začalo v auguste 2016. Predpokladaný termín ukončenia výstavby je prvá polovica roka 2018.

Blízkosť mestskej hromadnej dopravy a štvorprúdovej komunikácie vedúcej k hlavným bratislavským dopravným uzlom sú výhodou bývania v tejto lokalite.

Podunajské Biskupice a neďaleká Vrakuňa majú výbornú infraštruktúru služieb, k Mendelsohnu je veľmi blízko hypermarket Kaufland a supermarket BILLA. Na dosah je aj pošta, viacero reštaurácií, kaviarní, pobočiek bánk a mnoho obchodov.