Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Berkshire Hathaway nakúpila v 2. štvrťroku ďalšie akcie Apple

iPhone X, ktorý predstavila americká spoločnosť Apple. Foto: TASR/AP

Berkshire Hathaway za tri mesiace do konca júna 2018 získala 12,4 milióna akcií Apple a zvýšila hodnotu svojho podielu v tejto spoločnosti v uplynulom kvartáli na 46,6 miliardy USD.

New York 15. augusta (TASR) - Investičná spoločnosť Berkshire Hathaway amerického miliardára Warrena Buffetta nakúpila v 2. štvrťroku ďalšie akcie technologického gigantu Apple.

Berkshire Hathaway za tri mesiace do konca júna 2018 získala 12,4 milióna akcií Apple a zvýšila hodnotu svojho podielu v tejto spoločnosti v uplynulom kvartáli na 46,6 miliardy USD (40,86 miliardy eur). Ukázali to najnovšie údaje o pohybe cenných papierov.

Buffettova firma sa do značnej miery vyhýba investíciám do technologického sektora napriek posilňovaniu akcií technologických spoločností v uplynulých rokoch. Jednou z mála výnimiek je Apple, keďže podľa Buffettových slov vyrába "spotrebiteľské produkty, ktorým rozumie".

Berkshire opakovane nakúpila akcie výrobcu smartfónov iPhone. Od začiatku roka 2017 investičná spoločnosť viac ako zdvojnásobila svoj podiel v Apple. A od 31. marca 2018 sa Berkshire stala druhým najväčším akcionárom Apple, po spoločnosti Vanguard Group, ktorá v ňom vlastní 4,96-% podiel.

(1 EUR = 1,1406 USD)