Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

BK Metal plánuje vybudovať pri Nitre výrobný areál za dva milióny eur

Začiatok výstavby prevádzky je viazaný na získanie všetkých potrebných súhlasov a povolení podľa platnej legislatívy.

Bratislava 2. júla (TASR) - Nitrianska strojárska spoločnosť BK Metal, s.r.o., plánuje v priemyselnej zóne v Dolných Krškanoch v okrese Nitra vybudovať výrobný areál za približne 2 milióny eur, v ktorom bude pracovať približne 25 pracovníkov. Vyplýva to zo zverejneného zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA).

"Navrhovateľ v rámci svojich podnikateľských aktivít uvažuje v plánovanom areáli s ľahkou strojárskou výrobou - výrobou kovových konštrukcií, lisovaním, razením a valcovaním kovov, kovoobrábaním, zámočníctvom, opravou, údržbou a montážou pracovných a obrábacích strojov a nástrojárstvom. Súčasťou navrhovanej činnosti bude aj skladovanie materiálu a hotových výrobkov a potrebné administratívne zázemie areálu," konštatuje sa ďalej v zámere.

Začiatok výstavby prevádzky je viazaný na získanie všetkých potrebných súhlasov a povolení podľa platnej legislatívy. Predpokladaným začiatkom výstavby areálu je august 2012, ukončenie výstavby sa očakáva približne v auguste 2013.

BK Metal, s.r.o., Nitra vznikla v auguste 2002. Predmetom jej činnosti je najmä výroba kovových konštrukcií, kovanie, lisovanie, razenie a valcovanie kovov, kovoobrábanie, spracovanie a povrchová úprava kovov, výroba kovových výrobkov, zámočníctvo, oprava, údržba a montáž pracovných a obrábacích strojov a nástrojárstvo.