Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Poslanec Smeru nemá rád bohatých ľudí, vyvlastnil by majetok Širokého

Ľuboš Blaha Foto: TASR/Martin Baumann

Poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD) nemá rád bohatých ľudí. Zbavil by ich majetku aj moci, vyvlastnil by aj majetok Juraja Širokého, ktorý stojí za stavebnou spoločnosťou Váhostav-SK.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD) nemá rád bohatých ľudí. Zbavil by ich majetku aj moci, vyvlastnil by aj majetok Juraja Širokého, ktorý stojí za stavebnou spoločnosťou Váhostav-SK. Povedal to dnes v parlamente na mimoriadnom rokovaní pléna.

Váhostav-SK neplatila svojim veriteľom. Je v reštrukturalizácii a drobným veriteľom chce vyplatiť len 15 percent z dlhovaných peňazí. Práve reštrukturalizáciou veľkých firiem sa dnes mimoriadne zaoberá parlament. Vláda chce, aby veritelia dostali viac.

Opozícia viní za situáciu okolo Váhostavu-SK vládny Smer-SD. "Tendre, kvôli ktorým vznikol problém s Váhostavom, podpísala pravicová vláda. To sú fakty. Samozrejme, že pravica sa snaží zvaliť vinu na vládnu stranu, ale vládna strana nemá s týmto nič spoločné," oponoval Blaha.



Zároveň vyhlásil, že nemá rád bohatých ľudí. "Budem rád, ak sa podarí zbaviť majetku a moci týchto ľudí. Pokiaľ spravíme nejaký akt, ktorý vyvlastní Širokého, ktorý vyvlastní Váhostav, budem rád," zdôraznil.

Tieto slová zaujali šéfa Mostu-Híd Bélu Bugára. "Takže nemáte rád aj niektorých kolegov z vašej strany," reagoval Bugár. Blaha svoje vyjadrenie po tomto doplnil. Povedal, že nemá rád extrémne bohatých oligarchov, ktorí zbohatli nekalým spôsobom, teda "podvodmi a vykorisťovaním ľudí".

V tejto súvislosti spomenul napríklad finančnú skupinu Penta. O tej dnes v pléne už raz hovoril. Vyhlásil, že keby mal tú možnosť, Pentu by zo zdravotníctva dostal von.