Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Blíži sa splatnosť odloženého poistného za január 2021

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Pri úhrade odloženého poistného je potrebné uviesť špecifický symbol v štandardnom tvare 012021, peniaze previesť na číslo účtu príslušnej pobočky SP a použiť správny variabilný symbol.

Bratislava 7. marca (TASR) - Blíži sa splatnosť odloženého poistného samostatne zárobkovo činných osôb (SZČO) a zamestnávateľov za predminulý január. Uhradiť ho majú do konca marca. V utorok o tom informoval hovorca Sociálnej poisťovne (SP) Martin Kontúr.

Vysvetlil, že pri úhrade odloženého poistného je potrebné uviesť špecifický symbol v štandardnom tvare 012021, peniaze previesť na číslo účtu príslušnej pobočky SP a použiť správny variabilný symbol.

Sociálna poisťovňa uviedla, že v týchto dňoch opätovne zamestnávateľom a SZČO posiela aj e-mailové správy, v ktorých ich upozorní na povinnosť uhradiť odložené platby poistného za predvlaňajší január do konca marca. Ide o ústretovú službu SP. Upozornenia dostanú tie subjekty, ktorým Sociálna poisťovňa zaslala aj e-mailovú notifikáciu o zapracovaní čestného vyhlásenia k odkladu splatnosti poistného, teda na nich eviduje e-mailový kontakt.

Ak príslušné subjekty platbu odloženého poistného neuhradia, SP je zo zákona povinná im predpísať aj penále za dni omeškania a dlžnú sumu poistného a penále vymáhať, upozornil hovorca.