Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Ekonomika

Ak má bloček dva časové údaje, do bločkovej lotérie patrí ten neskorší

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Blok nemôže byť starší ako dva mesiace a každý pokladničný doklad možno do lotérie prihlásiť iba raz.

Bratislava 19. septembra (TASR) - Ak pokladničný doklad obsahuje dva časové údaje, tak pri registrácii do Národnej bločkovej lotérie (NBL) sa ako čas vyhotovenia pokladničného dokladu uvedie druhý - neskorší čas, a nie čas začatia vyhotovenia pokladničného dokladu, ktorý je uvedený na začiatku pokladničného dokladu pod základnými identifikačnými údajmi. Informovala o tom hovorkyňa Finančnej správy (FS) SR Patrícia Macíková.

Na niektorých pokladničných dokladoch z elektronickej registračnej pokladnice sú podľa Macíkovej uvedené dva časové údaje, a to jeden na začiatku pokladničného dokladu pod základnými identifikačnými údajmi o podnikateľovi, predajnom mieste a daňovým číslom pokladnice (DKP) a druhý údaj na konci pokladničného dokladu za celkovou sumou platenej ceny, prípadne za údajmi o dani z pridanej hodnoty (DPH) a pred ochranným znakom "MF".

Pripomenula, že podľa zákona o elektronických registračných pokladniciach má pokladničný blok obsahovať DKP, číslo pokladničného bločka a logo MF.

V NBL sú použiteľné bločky vydané za nákup v obchodoch od 1. septembra 2013, ich hodnota musí byť minimálne jedno euro. Blok nemôže byť starší ako dva mesiace a každý pokladničný doklad možno do lotérie prihlásiť iba raz. Registrácia je bezplatná prostredníctvom mobilných aplikácií, cez internet alebo v partnerských obchodných sieťach. Od 30. septembra každých 14 dní získa 10 vyžrebovaných finančnú výhru v hodnote od 100 do 10.000 eur. Každých 28 dní sa budú tiež žrebovať výhercovia Druhej šance, v ktorej sa dá získať osobný automobil.