Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Do bločkovej lotérie sa možno registrovať i pri platení v Tesco Stores

Foto: TASR/František Iván

Registrovať bločky si môže každý zákazník, ktorý dovŕšil vek 18 rokov. Pri pokladnici získa bloček s potvrdením o registrácii a registračným číslom.

Bratislava 20. mája (TASR) - Spoločnosť Tesco Stores SR, a.s., sa zapojila do národnej bločkovej lotérie (NBL). Svojim zákazníkom umožní zaregistrovať svoj bloček pri platení priamo pri pokladnici, a to v 144 obchodoch spoločnosti po celom Slovensku. Informoval o tom koordinátor komunikácie spoločnosti Tomáš Ferenčák.

Registrovať bude možné len bloček z nákupu, ktorého celková hodnota presiahne jedno euro, pričom služba bude spoplatnená symbolickou sumou 6 eurocentov s DPH.

Samotné spoplatnenie procesu registrácie bločku pokrýva zvýšené náklady na prevádzkovanie celého pokladničného systému, uchovávaniu dát a celkové zabezpečenie bezproblémového a ľahkého spôsobu registrácie bločkov. "Spustiť podobný projekt v 144 prevádzkach s asi 1300 klasickými pokladnicami je finančne aj organizačne náročná úloha," zdôvodnil člen predstavenstva spoločnosti Michal Dyttert.

Registrovať bločky si môže každý zákazník, ktorý dovŕšil vek 18 rokov. Pri pokladnici získa bloček s potvrdením o registrácii a registračným číslom. Vďaka dokladu si po žrebovaní bude môcť overiť, či vyhral práve jeho nákupný bloček.

Registrácia bločkov nie je možná v lekárňach a na čerpacích staniciach Tesco, ani pri samoobslužných pokladniciach a v predajniach Extra Zlaté Piesky Bratislava, hypermarket Nitra, Extra Zvolen, hypermarket Zlaté Moravce, supermarket Brezová pod Bradlom a Expres Bratislava Kresánkova.

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 150 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 34 expresov, 63 hypermarketov, z toho 8 Extra, 48 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove. So svojimi 10.000 zamestnancami patrí spoločnosť k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.