Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Bratislava bude hostiť konferenciu Fórum slovenského stavebníctva

Foto: Zväz stavebných podnikateľov Slovenska

V priebehu budúceho týždňa prebehne pod záštitou Zväzu stavebných podnikateľov konferencia expertov zameraná na témy v stavebníctve.

Bratislava 14. marca (OTS) - Podujatie sa bude konať v Expo klube bratislavského areálu Incheba, a to v stredu 22. marca od 9:00 do 14:00 hodiny.

Konferencia Fórum slovenského stavebníctva bude riešiť kľúčové otázky a trendy týkajúce sa problematiky vzdelávania a zamestnanosti v stavebníctve, ako aj regionálneho rozvoja a investícií. Za uplynulé obdobie výrazne klesol počet zamestnancov v sektore stavebníctva, čo bolo spôsobené poklesom stavebnej výroby.

Zároveň sa dlhodobejšie nerieši otázka odborného vzdelávania v stavebníctve. Nové trendy a požiadavky na výstavbu vyžadujú aj nových odborníkov v oblasti energetickej efektívnosti budov, ale aj využitia nových technológií,“ vysvetľuje prezident Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska Pavol Kováčik.

Práve preto sa na konferencii bude diskutovať o nepriaznivom vývoji zamestnanosti v stavebníctve, o potrebe vzdelávania odborníkov pre oblasť stavebníctva, ale aj o regionálnom rozvoji a o štátom podporovaných investíciách, najmä do bytovej výstavby (nájomné a sociálne bývanie).

Osobitným blokom konferencie bude problematika financovania projektov. „Konkrétne bude venovaná výstavbe zameranej na regionálny rozvoj a v rámci regionálneho rozvoja je horúcou otázkou problematika vzniku a financovania Smart Cities na Slovensku,“ dopĺňa P. Kováčik.

Konferencia je určená všetkým účastníkom investičného procesu, od manažérov firiem pôsobiacich na stavebnom trhu, až po developerov a investorov, primátorom a ostatným pracovníkom verejného sektora, a samozrejme členským firmám ZSPS. Bližšie informácie nájdete na webovej podstránke venovanej podujatiu.