Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Ekonomika

V hlavnom meste Slovenska pribudli ďalšie nájomné byty

Na snímke dom s nájomnými bytmi na Galvaniho ulici č. 1. v Bratislave počas kolaudácie 30. novembra 2015. Foto: TASR - Martin Baumann

Zavŕšil sa tým projekt podporený Štátnym fondom rozvoja bývania.

Bratislava 30. novembra (TASR) - Vyše 80 dvojizbových nájomných bytov a jeden trojizbový dnes slávnostne skolaudovali v Bratislave na Galvaniho ulici. Zavŕšil sa tým projekt podporený Štátnym fondom rozvoja bývania.

Ako povedala pre TASR jeho generálna riaditeľka Dana Pištová, legislatíva umožnila, aby fond podporil aj podnikateľské subjekty. Na výzvu zareagovala spoločnosť Hotely Plus, ktorá predložila projekt, ktorého výsledkom je dnešná slávnostná kolaudácia. Od fondu spoločnosť dostala úver vo výške 1,5 milióna eur so splatnosťou 30 rokov.

Uspokojenie za rezort dopravy v súvislosti s úspešnou realizáciou projektu vyjadril aj štátny tajomník František Palko. Ako zdôraznil, Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR bude aj naďalej podporovať výstavbu nájomných bytov, ktoré sú významným faktorom mobility pracovnej sily a zároveň majú nemalý sociálny efekt.

"Zámerom tohto projektu bolo prebudovať jeden nebytový objekt na bytový dom s nájomnými bytmi. Podotýkam, že ide o nájomné byty s regulovaným nájomným, určené predovšetkým ako štartovacie byty pre mladých ľudí, ale samozrejme aj pre iné kategórie, napríklad pre pracovníkov, ktorí majú záujem prísť do Bratislavy a ešte sa nerozhodli, či sa presťahujú natrvalo a majú takto príležitosť po dvoch troch rokoch sa rozhodnúť, či im takýto spôsob bývania vyhovuje, alebo pôjdu niekde inde, prípadne do niečoho väčšieho," povedal pre TASR predseda Dozornej rady spoločnosti Hotely Plus Igor Manceľ.