Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Otvorili dvojicu veľtrhov ITF Slovakiatour a Danubius Gastro

Z veľtrhu Danubius Gastro v bratislavskej Inchebe 29. januára 2015. Na snímke stánok SOŠ Kežmarok v študijnom odbore Cukrár - Pekár. Foto: TASR/Miroslav Košírer

Veľtrh ITF Slovakiatour a sprievodné výstavy, ako aj veľtrh Danubius Gastro sú otvorené od 29.1. do 1.2.

Bratislava 29. januára (TASR) - Vyše 360 vystavovateľov z 22 krajín sa zúčastňuje na 21. ročníku medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour, ktorý sa dnes začal v areáli bratislavskej Incheby. Súbežne sa koná aj medzinárodný veľtrh gastronómie Danubius Gastro s účasťou takmer 380 vystavovateľov zo 14 krajín. Oba veľtrhy sprevádzajú viaceré sprievodné výstavy. Na slávnostnom otvorení sa zúčastnili predseda NR SR Peter Pellegrini, členovia vlády SR, predstavitelia diplomatických misií akreditovaných v SR a ďalší hostia.

Šéf slovenského parlamentu vyzdvihol skutočnosť, že počas svojej existencie sa veľtrh cestovného ruchu stal najreprezentatívnejším podujatím tohto druhu v strednej Európe. Je to, ako zdôraznil, aj veľká príležitosť na zviditeľňovanie Slovenska ako krajiny zaujímavej pre návštevníkov z celého sveta.

Partnerom tohtoročného veľtrhu je Moravskosliezsky kraj, ktorý okrem iného svoju expozíciu sústreďuje na blížiace sa Majstrová sveta v ľadovom hokeji. Zastúpené sú aj ostatné regióny Českej republiky, ako aj jednotlivé kraje a regióny Slovenska.

Z 21. ročníka veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour v bratislavskej Inchebe 29. januára 2015. Na snímke stánok Južná Morava.
Foto: TASR/Miroslav Košírer


Bohatá je ponuka desiatok cestovných kancelárií sústredená na možnosti relaxu, oddych, strávenia dovolenky v ľubovoľnom ročnom období prakticky na celom svete.

Gastronomické trendy, nové, ale aj exotické potraviny, kuchárske, pekárske a cukrárske postupy, ako aj vybavenia do reštaurácií, gastronomických prevádzok a do hotelov ukazuje veľtrh Danubius Gastro. Podujatie sa za 22 rokov svojho fungovania vyprofilovalo na najvýznamnejšie potravinársko-gastronomické podujatie na Slovensku a naďalej pokračuje vo svojom pozitívnom vývoji. V porovnaní s minulým rokom zaznamenal rast v počte vystavovateľov i výstavnej plochy a dosiahol najvyššie parametre od krízy v rokoch 2008 - 2009.

Z 21. ročníka veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour v bratislavskej Inchebe 29. januára 2015. Na snímke stánok Oščadnica.
Foto: FOTO/Miroslav Košírer


Rovnako ako vlani sú aj tento rok na veľtrhu opäť bohato zastúpení vinári, vystavovatelia s kávou a so širokým spektrom potravín z celého sveta.

Aktuálny ročník Danubius Gastro prináša zaujímavú novinku. Úlohy hlavného partnera veľtrhu sa zhostí Kaufland Slovenská republika, ktorý sa chce zamerať na podporu slovenských potravín. Návštevníkom sa predstavuje prostredníctvom netradičnej formy – predajne, v ktorej bude ponúkať výhradne slovenské výrobky za priaznivé ceny. Zároveň priblíži svoju novú komunikačnú kampaň „Z lásky k Slovensku“, ktorej cieľom je podporiť slovenské výrobky.

Z veľtrhu Danubius Gastro v bratislavskej Inchebe 29. januára 2015. Na snímke stánok Villa víno Rača.
Foto: TASR/Miroslav Košírer


Na veľtrhu môžu návštevníci ochutnať tradičné aj netradičné špeciality a odpozerať grify profesionálnych kuchárov.

Veľtrh ITF Slovakiatour a sprievodné výstavy, ako aj veľtrh Danubius Gastro sú otvorené od 29.1. do 1.2. Prvý a druhý deň do 13.00 h je vyhradený pre odbornú verejnosť.



Z veľtrhu Danubius Gastro v bratislavskej Inchebe 29. januára 2015. Na snímke marcipánový hrad SOŠ Kežmarok v študijnom odbore Cukrár - Pekár.
Foto: TASR/Oliver Ondráš