Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Bratislavské letisko patrí k TOP letiskám východnej Európy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vyplýva to z celosvetovej ankety Skytrax - World Airport Awards. Letisko v slovenskom hlavnom meste v nej vo svojom regióne obsadilo ôsme miesto.

Bratislava 15. marca (TASR) - Bratislavské Letisko M. R. Štefánika sa štvrtý rok po sebe umiestnilo medzi TOP 10 najlepšími letiskami východnej Európy. Vyplýva to z celosvetovej ankety Skytrax - World Airport Awards. Letisko v slovenskom hlavnom meste v nej vo svojom regióne obsadilo ôsme miesto.

"Ôsme miesto považujeme za pekný výsledok. Teší nás o to viac, že sme ho dosiahli vo finančnej situácii, ktorá nám neumožňuje investovať do rozvoja tak, ako by sme si priali. Napriek tomu sa nám darí neustále zlepšovať služby, ktoré cestujúci ocenili tým, že nám dali v obrovskej konkurencii ostatných letísk svoj hlas," zhodnotil generálny riaditeľ bratislavského letiska Ivan Trhlík.

Do ankety sa celosvetovo zapojilo 13,82 milióna cestujúcich 105 národností. Dotazníky vypĺňali návštevníci letísk od júla 2016 do februára 2017 cez webovú stránku worldairportsurvey.com, kde hodnotili 550 letísk po celom svete. Pasažieri v ankete vyjadrovali spokojnosť s takými ukazovateľmi, akými sú vybavovanie na check-ine, prílety a odlety, nákupné možnosti, bezpečnosť či pasová kontrola. Ocenenie World Airport Awards je známe aj pod názvom Passengers Choice Awards.