Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

R. BRECELY: Prioritou sú cesty prvej triedy v regiónoch bez diaľníc

Na snímke minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Roman Brecely. Foto: TASR - Martin Baumann

Ministerstvo aj vláda chápu podľa ministra dopravy význam ciest prvej triedy.

Oravská Polhora 23. mája (TASR) - Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Roman Brecely (nominant #Siete) považuje rozvoj regiónov dobudovaním a zmodernizovaním ciest prvej triedy za svoju osobnú prioritu. Povedal to dnes v Oravskej Polhore na stretnutí so starostami okolitých obcí.

"Ministerstvo aj vláda chápu význam ciest prvej triedy. Najmä v oblastiach s neexistujúcimi rýchlostnými cestami predstavujú práve ony najdôležitejšie tepny do regiónov. Aj v Programovom vyhlásení vlády sme sa zaviazali k ich modernizácii," skonštatoval. Ako ďalej uviedol, vďaka tomu by sa mal v regiónoch zabezpečiť rozvoj cestovného ruchu.

Starostovia zároveň odovzdali šéfovi rezortu dopravy petíciu, ktorou chcú získať prostriedky na asfaltovanie cesty I/78 v celej šírke a celej dĺžke na území všetkých dotknutých obcí, ktorými táto cesta prechádza a budovala sa v nich kanalizácia, teda v Oravskej Polhore, Rabči a Hruštíne. "Ministerstvo dopravy plne rešpektuje legitímne právo všetkých občanov vyjadriť svoj názor. Aj touto petíciou sa budeme zaoberať v súlade s platnými legislatívnymi postupmi," povedal Brecely.

Predmetom diskusií bola tiež aktuálna situácia na horskom priechode Príslop, kde Slovenská správa ciest v súčasnosti odstraňuje zosuv pôdy. Na ceste I/78 sa začala realizácia projektu Námestovo - prieťah. Financovaný je z fondov Európskej únie, hotový by mal byť dokonca augusta. Zároveň sa uskutoční aj modernizácia a rekonštrukcia mosta v Námestove.