Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

R. Brecely vymenil vedenie ŽSR, novým šéfom je T. Šimoni

Roman Brecely Foto: TASR - Martin Baumann

Železnicu považuje šéf rezortu dopravy za najrýchlejší, ekologický a moderný spôsob dopravy.

Bratislava 3. mája (TASR) - Minister dopravy Roman Brecely (nominant #Siete) dnes odvolal Dušana Šefčíka z funkcie generálneho riaditeľa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR). Zároveň na jeho miesto vymenoval Tibora Šimoniho.

Železnicu považuje šéf rezortu dopravy za najrýchlejší, ekologický a moderný spôsob dopravy. "Jej modernizácia je jednou z kľúčových priorít nového vedenia ministerstva dopravy. Potrebuje však nový impulz, ktorý očakávam v podobe nového generálneho riaditeľa, skúseného manažéra s výsledkami," opísal Brecely.

Šimoni pôsobil ako nezávislý odborník v oblasti efektívneho krízového manažmentu, prioritne v oblasti výstavby a energetiky. V roku 2005 ukončil štúdium na European School of Management. V minulosti pôsobil ako generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti Vojenské zdravotnícke zariadenia, v ktorej mal za úlohu zabezpečiť celkové ekonomické ozdravenie a finančnú stabilizáciu spoločnosti.

"Svoje vymenovanie vnímam ako veľkú manažérsku výzvu. Medzi moje priority bude patriť okrem modernizácie hlavných dopravných koridorov aj obnova významných regionálnych tratí a dlhodobo neriešený problém bratislavskej Filiálky," povedal Šimoni.