Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Novým generálnym riaditeľom SIEA sa stal Alexander Hlatky

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Správu aktualizujeme.

Bratislava 18. decembra (TASR) - Podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD) poverila vedením Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) Alexandra Hlatkeho. Hlatky vo funkcii nahradil Stanislava Jurikoviča, ktorý SIEA viedol od októbra 2022 a v agentúre zostáva pracovať. Informovala o tom Zuzana Valentová, hovorkyňa a komunikačná manažérka SIEA.

Nový generálny riaditeľ SIEA Alexander Hlatky doteraz pôsobil podľa nej na Ministerstve zdravotníctva SR, kde zastával riadiace pozície v oblasti podpory a implementácie európskych fondov. Na ministerstve pôsobil ako generálny riaditeľ sekcie európskych programov a projektov, a tiež ako riaditeľ odboru hodnotenia a posudzovania projektov.

SIEA je štátnou príspevkovou organizáciou, ktorej zriaďovateľom je Ministerstvo hospodárstva SR. Agentúra poskytuje špecializované činnosti v oblasti energetiky a inovácií, pôsobí ako sprostredkovateľský orgán a implementačná agentúra pre štrukturálne fondy EÚ a zároveň plní úlohy technologickej agentúry.