Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Budúcnosť plynu v Energetickej únii

Foto:ENERGOFÓRUM® 2015 - plyn

Bratislava 13. mája (OTS) - V dňoch 22. - 23. júna 2015 privíta hotel Senec na Slnečných jazerách účastníkov odbornej konferencie ENERGOFÓRUM® 2015 - plyn, ktorá sa bude konať pod záštitou Ministerstva hospodárstva SR a v spolupráci so Slovenským plynárenským a naftovým zväzom.

Predstavitelia štátneho, súkromného a akademického sektora budú diskutovať o aktuálnych otázkach.
S prednáškami a v diskusiách vystúpia renomovaní odborníci. Účasť potvrdili zástupcovia Ministerstva hospodárstva SR a Úradu pre reguláciu sieťových odvetví.

V odbornom programe sú zahrnuté aktuálne informácie z vnútorného trhu, témy na medzinárodnej úrovni, svoj priestor dostane aj energetická efektívnosť a s plynom súvisiaca kombinovaná výroba elektriny a tepla. Nebudú chýbať ani obľúbené panelové diskusie, tentokrát o podobnostiach a rozdieloch v podnikaní v Čechách a na Slovensku a o budúcnosti plynu ako paliva.

Foto: ENERGOFÓRUM® 2015 - plyn
Odborná konferencia ENERGOFÓRUM® začala písať svoju históriu v roku 2006. Odvtedy sa každý nasledujúci rok v októbri, vždy pod záštitou Ministerstva hospodárstva SR, stretli predstavitelia štátneho, súkromného a akademického sektora, aby prebrali aktuálne témy v energetike u nás a v zahraničí. Deväť predchádzajúcich ročníkov konferencie ENERGOFÓRUM®, od roku 2013 samostatne pre komodity elektrina a zemný plyn, predstavuje spolu 1874 účastníkov z viac ako 200 spoločností a inštitúcií.

Organizačný výbor konferencie ENERGOFÓRUM® pre Vás pripravuje jubilejný desiaty ročník. Aj v roku 2015 budú dve príležitosti na stretnutia a diskusie:
ENERGOFÓRUM® - plyn, 22.-23. jún 2015, hotel Senec, Slnečné jazerá
ENERGOFÓRUM® - elektrina, 15.-16. október 2015, hotel Sitno, Vyhne
Októbrová konferencia bude zároveň malou oslavou jubilea.