Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Ekonomika

Bulharsko opäť obvinilo ČEZ zo zneužívania dominantnej pozície na trhu

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Hovorkyňa ČEZ uviedla, že česká spoločnosť bulharské zákony, vrátane tých v oblasti ochrany hospodárskej súťaže, neporušuje a s obvinením nesúhlasí.

Sofia 16. mája (TASR) - Bulharský protimonopolný úrad obvinil distribučnú firmu českej energetickej spoločnosti ČEZ zo zneužitia dominantnej pozície na bulharskom trhu s elektrickou energiou. Informovala o tom agentúra Reuters.

Podľa Komisie na ochranu hospodárskej súťaže jedna z distribučných firiem spoločnosti ČEZ konala proti záujmom bulharských spotrebiteľov, keď nedala miestnej spoločnosti súhlas s pripojením sa k sieti.

Hovorkyňa ČEZ uviedla, že česká spoločnosť bulharské zákony, vrátane tých v oblasti ochrany hospodárskej súťaže, neporušuje a s obvinením nesúhlasí. "Sme presvedčení, že sme neurobili nič nezákonné," povedala hovorkyňa. Na vyjadrenie sa k obvineniu zo strany bulharského úradu má ČEZ 30 dní.

V máji minulého roka spoločnosť ČEZ, ktorá vlastní v Bulharsku dve distribučné spoločnosti a uhoľnú elektráreň, dostala od protimonopolného úradu pokutu 1,25 milióna leva (639.125 eur). Dôvodom podľa úradu bolo práve zneužívanie dominantného postavenia na trhu.

(1 EUR = 1,9558 BGN)