Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Wall Street v pondelok mierne posilnila, Dow Jones vzrástol o 0,14 %

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Investori nakupovali predovšetkým akcie technologických koncernov, ako sú Facebook a Microsoft, ktoré v poslednom čase výrazne oslabili.

New York 11. decembra (TASR) - Wall Street v pondelok po poklese na začiatku obchodovania nakoniec uzavrela v pluse. Po technologickej burze Nasdaq si nakoniec polepšili aj ďalšie indexy, takže posledný pokles sa predbežne skončil. Investori nakupovali predovšetkým akcie technologických koncernov, ako sú Facebook a Microsoft, ktoré v poslednom čase výrazne oslabili. Investori sa však naďalej sústredia predovšetkým na obchodný spor medzi USA a Čínou a blížiaci sa brexit.

Kľúčový americký index Dow Jones Industrial Average v pondelok najprv v rannom obchodovaní prvýkrát od júna padol pod hranicu 24.000 bodov, než sa začal zotavovať. Pondelkové obchodovanie nakoniec uzavrel s plusom 0,14 % na úrovni 24.423,26 bodu. Minulý týždeň stratil 4,5 %, čo bol jeho najprudší týždňový pokles od marca.

Širší index S&P 500 v pondelok vzrástol o 0,18 % na 2637,72 bodu a technologický výberový index Nasdaq 100 stúpol o 1,05 % na 6682,74 bodu.