Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

Business Lease:Platforma EES je prínosom pre budúcnosť elektromobility

Ilustračné foto. Foto: TASR – Milan Kapusta

Odborníci na stretnutí formou okrúhlych stolov zodpovedali otázky transformácie fleetu, respektíve zavádzanie elektromobilov vo firmách.

Bratislava 28. novembra (TASR) - Prvý rok fungovania potvrdil, že platforma E-mobility EcoSystem (EES) má zásadný prínos pre budúcnosť elektromobility. Zhodli sa na tom v utorok na pracovnom stretnutí jej zakladatelia, spoločnosti Business Lease Slovakia, GreenWay, Greenlogy, Škoda Auto Slovensko, Eurowag a M3soft.

"Zákazník prostredníctvom platformy EES môže navnímať, že oblasť elektromobility nie je na Slovensku okrajovou témou a má zmysel investovať do zelených riešení. Verím, že aj takto môžeme rozšíriť rady priaznivcov elektromobility," uviedol výkonný riaditeľ Greenlogy Peter Kalman.

Odborníci na stretnutí formou okrúhlych stolov zodpovedali otázky transformácie fleetu, respektíve zavádzanie elektromobilov vo firmách. Rozprávali sa o zabezpečovaní finančných zdrojov na obstaranie vozidla a jeho prevádzku, prechode na systém účtovania kilometrov a spotreby pri elektromobiloch či možnosti pripojenia na nabíjaciu sieť a zelené zdroje energie.

"EES poskytuje komplexný balík služieb pre prechod na e-fleet, zahŕňajúci všetko od obstarania vozidiel, cez financovanie, až po vybudovanie infraštruktúry a nabíjacie možnosti. Najväčším plusom EES pre klienta je pokojný prechod na ekologické a efektívne riešenia bez nepríjemných prekvapení," dodal Michal Mydlo z GreenWay.

"Klientovi urobíme analýzu jeho súčasného vozidlového parku a navrhneme mu, ktoré vozidlá má elektrifikovať. Máme k dispozícii päťstupňový konzultačný nástroj. Následne mu pripravíme cenové ponuky operatívneho lízingu, ktoré okrem financovania obsahujú aj komplexné služby ako servis, pneuservis, poistenie, diaľničnú známku, asistenčné služby či náhradné vozidlo," vysvetlila výkonná riaditeľka Business Lease Slovakia Lucia Čišková.

Tento slovenský koncept sa podľa nej podarilo presadiť aj na úrovni celej skupiny Business Lease Group, ktorá bude zavádzať EES aj v ďalších krajinách, kde skupina pôsobí, teda v Česku, Maďarsku, Poľsku a Rumunsku.