Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Cenu za uplatňovanie etiky v podnikaní získali Agro CS Slovakia a SPP

Foto: SOPK

Tento rok si zároveň pripomíname 160 rokov plynárenstva na Slovensku.

Bratislava 19. apríla (TASR) - Veľkú cenu Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) za uplatňovanie etických princípov v podnikaní za rok 2015 odporučila hodnotiaca komisia udeliť dvom spoločnostiam, a to pre Agro CS Slovakia, a. s., Lučenec a Slovenský plynárenský priemysel (SPP), a. s., Bratislava. Ceny si prevzali predseda predstavenstva Agro CS Slovakia Jaroslav Zítko a členka predstavenstva SPP Ivana Zelizňáková. Do 14. ročníka tejto súťaže sa zapojilo 19 spoločností.

"Toto ocenenie našej činnosti nás teší o to viac, že tento rok si pripomíname 160 rokov plynárenstva na Slovensku. SPP na tradíciu spoľahlivej a ekologickej energie priamo nadväzuje, a preto je toto ocenenie pre nás zároveň záväzkom. Byť najvýznamnejším dodávateľom plynu a elektriny totiž so sebou nesie aj pocit zodpovednosti a znamená aj dodržiavanie etických princípov, či férového prístupu. Veľká cena SOPK je ocenením všetkých našich zamestnancov, ktorí každodenne prispievajú k pozitívnemu vnímaniu značky SPP a k vysokej reputácii našej spoločnosti," povedala v súvislosti s ocenením Zelizňáková.

"Etika v podnikaní patrí dnes všade vo vyspelom svete medzi hlavné marketingové nástroje medzinárodne uznávaných firiem, preto je o tento typ ceny veľký záujem. V tomto ročníku sme konečne zaznamenali veľký záujem od slovenských firiem, ktoré si začínajú ocenenie za etiku ceniť," zdôraznil predseda SOPK Peter Mihók.

Ostatným zúčastneným spoločnostiam, ktoré splnili podmienky a kritériá súťaže, odporučila hodnotiaca komisia udeliť za uplatňovanie etických princípov v podnikaní Čestné uznanie. Sú to AGROFINAL, s.r.o., Hlohovec, AMI, s.r.o., Nové Zámky, APIAGRA, s.r.o., Zubrohlava, BAYERN CENTER, s.r.o., Bratislava, BOMAT, s.r.o., Veľké Orvište, ENERGONET NITRA, s.r.o., Nitra, I.D.C. Holding, a.s., Bratislava, I. TRAN, s.r.o., Turzovka, Jozef Igaz – TLAČIVÁ – PAPIER, Trenčín, MOTOSAM, a.s., Myjava, Nemček SONES, s.r.o., Trnava, POLYFORM, s.r.o., Podolínec, RENOJAVA, s.r.o., Prešov, SEZ Krompachy, a.s., Krompachy, Slovenské magnezitové závody, a.s., Jelšava, STABILITA, d.d.s., a.s., Košice a Výskumný ústav spojov, n.o., Banská Bystrica.

Popri Veľkej cene SOPK boli vyhodnotené aj výsledky súťaže Junior Achievement Slovensko, n. o. – Top študentský tím aplikovanej ekonómie. V školskom roku 2015/2016 ocenenie udelili študentskému tímu z Gymnázia v Dubnici nad Váhom pod vedením učiteľky aplikovanej ekonómie a zároveň riaditeľky Adriany Vančovej.

Ich firma Manson získala ocenenie vďaka zaujímavému produktu, ktorý študenti sami vyrábali a vďaka výsledkom, ktoré dosiahli v rámci svojho podnikateľského zámeru a činnosti. Hlavným produktom firmy Manson je dokovacia stanica tlačená na 3D tlačiarni z recyklovateľného PLA materiálu, ktorý je biologicky plne odbúrateľný vďaka zloženiu.