Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Ceny ropy klesli, cena Brentu skĺzla pod 76 USD za barel

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent tak od začiatku októbra klesla o takmer 9 % a v prípade americkej ľahkej ropy WTI pokles predstavuje približne 10 %.

Singapur 25. októbra (TASR) - Ceny ropy vo štvrtok klesli, keď ich nadol stiahol pokles svetových akciových trhov, pričom americký technologický index Nasdaq vykázal najvýraznejší pokles za vyše sedem rokov.

Vývoj na trhoch ovplyvnilo v októbri viacero faktorov, ktoré zvýšili ich nervozitu. Jedným z nich je pokračujúci obchodný spor medzi USA a Čínou, ďalej rastúce náklady na obsluhu dlhu a najnovšie napätie okolo talianskeho rozpočtu. Cena severomorskej ropnej zmesi Brent tak od začiatku októbra klesla o takmer 9 % a v prípade americkej ľahkej ropy WTI pokles predstavuje približne 10 %.

Čo sa týka štvrtkového vývoja, cena Brentu s decembrovým kontraktom klesla do 9.02 h SELČ o 56 centov na 75,61 USD (66,39 eura) za barel (159 litrov). Cena americkej WTI dosiahla 66,33 USD/barel, čo oproti predchádzajúcej uzávierke predstavuje pokles o 49 centov.