Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Ceny ropy klesli na najnižšiu hodnotu za zhruba šesť týždňov

Foto: TASR/AP

Podľa analytikov sa ropné zásoby v Spojených štátoch za minulý týždeň, ktorý sa skončil 16. septembra, zvýšili približne o 2,3 milióna barelov (1 barel = 159 litrov).

Londýn 20. septembra (TASR) - Ceny ropy klesli na približne 6-týždňové minimum, pod čo sa podpísali najmä obavy trhov, že zásoby ropy v USA za minulý týždeň zaznamenali rast. Informovala o tom agentúra Reuters.

Podľa analytikov sa ropné zásoby v Spojených štátoch za minulý týždeň, ktorý sa skončil 16. septembra, zvýšili približne o 2,3 milióna barelov (1 barel = 159 litrov). Americký ropný inštitút (API) by mal svoje odhady zverejniť dnes vo večerných hodinách. V stredu 21. septembra by kľúčovú správu malo oznámiť americké ministerstvo energetiky.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v novembri dosiahla do 15.38 h SELČ 45,20 USD (40,41 eura) za barel, čo oproti predchádzajúcej uzávierke predstavuje pokles o 75 centov. Spomínaný údaj je najnižší od 11. augusta tohto roka.

Cena americkej ľahkej ropy WTI s októbrovým kontraktom klesla o 60 centov na 42,70 USD za barel. Aj v tomto prípade ide o najnižšiu hodnotu za posledných zhruba šesť týždňov.