Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Ceny ropy mierne klesli, cena WTI sa priblížila k úrovni 47 USD/barel

Surová ropa. Foto: TASR/AP

Zareagovali tak na vyjadrenia saudskoarabského ministra ropného priemyslu, ktorými naznačil, aby si trhy od septembrových rokovaní producentov ropy nesľubovali príliš veľa.

Londýn 26. augusta (TASR) - Ceny ropy dnes klesli, keď trhy zareagovali na vyjadrenia saudskoarabského ministra ropného priemyslu, ktorými naznačil, aby si trhy od septembrových rokovaní producentov ropy nesľubovali príliš veľa. Navyše, analytici stále poukazujú na pretrvávajúce vysoké zásoby ropy.

Saudskoarabský minister ropného priemyslu Chálid al-Fálih pre agentúru Reuters vo štvrtok (25.8.) uviedol, že "podľa Saudskej Arábie sa trh vyvíja správnym smerom a tamojšia vláda nemá pocit, že je potrebná výraznejšia intervencia". Koncom septembra sa v Alžírsku uskutoční Medzinárodné energetické fórum, pričom na jeho okraj by sa mali stretnúť zástupcovia štátov Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a ďalší producenti. Trhy dúfajú, že producenti ropy prídu s krokmi na podporu cien.



V reakcii na najnovšie správy zo Saudskej Arábie cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v októbri klesla do 8.32 h SELČ o 27 centov na 49,40 USD (43,76 eura) za barel (159 litrov). Mierne klesla aj cena októbrového kontraktu americkej ľahkej ropy WTI. Znížila sa o 15 centov na 47,18 USD/barel.

(1 EUR = 1,1290 USD)