Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Ekonomika

Ceny ropy stagnujú,americká WTI sa obchoduje tesne nad 53 USD za barel

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ceny čierneho zlata v stredu klesli aj napriek prekvapivému poklesu ropných rezerv v USA. Dôvodom bolo vyberanie ziskov.

Singapur 13. apríla (TASR) - Ceny ropy prakticky stagnujú po stredajšom (12. 4.) poklese. Americká WTI sa obchoduje tesne nad úrovňou 53 USD (49,98 eura) za barel.

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s májovým kontraktom sa dnes ráno o 8.09 SELČ predával po 53,13 USD. To bolo o 2 centy alebo o 0,04 % viac ako v stredu na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas stredy stratil 29 centov a uzavrel na úrovni 53,11 USD za barel, pričom ráno v stredu sa cena americkej ropy dostala až na 1-mesačné maximum 53,76 USD za barel. Júnový kontrakt na severomorskú ropu Brent dnes ráno zdražel o 6 centov na 55,92 USD za barel.

Ceny čierneho zlata v stredu klesli aj napriek prekvapivému poklesu ropných rezerv v USA. Dôvodom bolo vyberanie ziskov. Správa amerického ministerstva energetiky ukázala, že zásoby ropy sa v týždni skončenom 7. apríla znížili o 2,17 milióna barelov, pričom ekonómovia počítali s ich miernym nárastom. Avšak vzrástli zásoby ropných produktov, ktoré sa dostali na najvyššiu úroveň za vyše jeden rok.