Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Česká pošta našla opäť nový biznis, začne ponúkať lieky

Ilustračná snímka Foto: TASR/Svätopluk Písecký

Novú doplnkovú službu v podobe predaja liekov spustí štátna pošta pravdepodobne do konca roka.

Praha 23. júla (TASR) - Po fiasku s predajom cigariet, hračiek a ďalšieho doplnkového tovaru si Česká pošta našla ďalší biznis, ktorý by jej mohol vylepšiť tržby. V ponuke poštových pobočiek sa objavia aj lieky. Ich dodávateľom bude zdravotnícky holding Euroclinicum. Informovali o tom servery iHNED.cz a iDNES.cz.

Okrem poslania balíkov a listov si tak bude môcť zákazník už čoskoro v pobočkách Českej pošty objednať napríklad Paralen. Pošta už s holdingom Euroclinicum uzatvorila exkluzívnu dohodu o spolupráci, čaká sa len na schválenie projektu.

Novú doplnkovú službu v podobe predaja liekov spustí štátna pošta pravdepodobne do konca roka. Približne dve stovky voľne predajných liekov a doplnkov stravy sa budú predávať až na dvoch tisíckach pobočiek. Najmä v obciach, kde nie je žiadna lekáreň. Štátny podnik chystá službu spustiť v testovacom režime, aby zistil, kde má táto služba zmysel.

Pošty ale nebudú lekárňami v pravom slova zmysle: budú iba distribuovať lieky, ktoré im dodá zdravotnícky holding Euroclinicum. Pošta na predaji liekov zarobí dvakrát: bude mať podiel na zisku a zároveň jej budú plynúť príjmy aj z ich doručovania. Spoločnosť Euroclinicum by zasa vďaka pošte mohla ročne predať lieky v hodnote stoviek miliónov korún.