Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Českej automobilke Škoda Auto hrozí štrajk

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Odbory hrozia českej automobilke Škoda Auto štrajkom. Automobilka chce totiž stovky zamestnancov vyčleniť do externých firiem.

Mladá Boleslav 28. januára (TASR) - Odbory hrozia českej automobilke Škoda Auto štrajkom. Automobilka chce totiž stovky zamestnancov vyčleniť do externých firiem. Odbory sa obávajú krátenia platov zamestnancov, ktorých by sa to dotýkalo. Informovala o tom agentúra APA s odvolaním sa na český denník Mladá fronta Dnes.

Česká divízia nemeckej automobilovej skupiny Volkswagen zamestnáva približne 24.000 ľudí. Z nich by 800 malo odísť do externých firiem.

Manažment Škody ohlásil opatrenia aj napriek tomu, že automobilka vlani zvýšila predaj osobných áut o 13 % na vyše jeden milión vozidiel. Predseda predstavenstva Winfried Vahland vyhlásil, že Škoda musí zvýšiť efektívnosť, pretože nadchádzajúce desaťročie bude najťažšie v histórii spoločnosti.

"Ide o projekt, ktorý je dôležitý pre prežitie spoločnosti," komentoval Vahland plány, ktoré tiež počítajú so znížením počtu manažérov.