Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

Cestári opravili vozovku medzi obcami Vyšná Polianka a Ondavka

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Práce čata realizovala aj v areáli oblastného cestmajsterstva Bardejov.

Prešov 26. augusta (TASR) - Asfaltérska čata Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) v uplynulých dňoch opravila 745 metrov dlhý úsek cesty medzi Vyšnou Poliankou a Ondavkou v okrese Bardejov. Ako TASR informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová, cesta prechádza extravilánom a intravilánom obce Ondavka. Obnova vozovky bola financovaná zo zdrojov kraja vo výške 56.000 eur.

"Asfaltérska čata menila na ceste tretej triedy obrusnú vrstvu. Použila tam viac ako 572 ton asfaltového betónu a spojovací asfaltový postrek aplikovala na ploche s rozmerom 3280 štvorcových metrov. Práce zrealizovala za tri dni," povedala Jeleňová.

Práce čata realizovala aj v areáli oblastného cestmajsterstva Bardejov. Zamerala sa na opravu jeho spevnenej plochy, ktorá bola vplyvom záťaže mechanizmov a strojov výrazne poškodená. Cieľom bolo skvalitniť pracovné prostredie krajských cestárov v Bardejovskom okrese.

"Krajskí asfaltéri majú v aktuálnom roku naplánované cestné práce na 22 kilometroch ciest, opravy na vybraných mostoch a spevnených plochách areálov dvoch cestmajsterstiev za približne 2,4 milióna eur. Najbližšie sa práce budú týkať ciest Ortuťová či medzi Čelovcami a Pušovcami," dodala Jeleňová.