Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

Cestovná kancelária TUI sa vrátila na frankfurtskú burzu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Spoločnosť bola takmer desať rokov kótovaná v Londýne, kde jej akcie zostanú ešte do júna, kedy sa tam obchodovanie ukončí.

Frankfurt nad Mohanom 8. apríla (TASR) - Najväčšia svetová cestovná skupina TUI je opäť nemeckou spoločnosťou kótovanou na akciovej burze vo Frankfurte nad Mohanom. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

"Od dnešného dňa je Frankfurt opäť našou burzou," uviedol v pondelok generálny riaditeľ skupiny Sebastian Ebel. Spoločnosť bola takmer desať rokov kótovaná v Londýne, kde jej akcie zostanú ešte do júna, kedy sa tam obchodovanie ukončí.

Skupina sa chce k 24. júnu zaradiť do nemeckého indexu stredne veľkých spoločností MDAX, od čoho si sľubuje vyšší dopyt po svojich akciách a ich zhodnotenie. Krok by jej mal pomôcť aj pri zabezpečovaní práv v oblasti leteckej dopravy v Európskej únii (EÚ).

Od spoločností, ktoré prevádzkujú lety v rámci európskeho spoločenstva, Brusel vyžaduje, aby boli vo väčšinovom vlastníctve a pod kontrolou vlastníkov z EÚ. Do skupiny Tui patrí aj letecká spoločnosť TUIfly.