Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

ČEZ Slovensko chce mať uzatvorených v SR do konca roka 100.000 zmlúv

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Skupina ČEZ je energetický koncern pôsobiaci vo vyše 10 krajinách strednej a juhovýchodnej Európy. Elektrinu, plyn a teplo dodáva pre 9,3 milióna zákazníkov.

Bratislava 22. augusta (TASR) - Spoločnosť ČEZ Slovensko, s. r. o., získala od vlaňajšieho vstupu na slovenský trh s plynom a elektrinou pre domácnosti už viac ako 85.000 zmlúv. Približne 70 % klientov sa pritom rozhodlo odoberať obe komodity.

"Zisk viac ako 85.000 zmlúv za vyše rok a pol pôsobenia je pekný úspech a je to naplnenie našich očakávaní. Myslíme si, že do konca roka 2012 budeme mať podpísaných 100.000 zmlúv. K komu sa chceme priblížiť, to je náš cieľ na nasledujúcich 5 mesiacov," uviedol pre TASR generálny riaditeľ ČEZ Slovensko Igor Nagy.

ČEZ Slovensko, s. r. o., Bratislava vznikla v júni 2007. Predmetom jej činnosti je najmä dodávka elektriny a plynu. Jediným spoločníkom je česká energetická firma ČEZ, a. s., Praha. ČEZ Slovensko eviduje základné imanie v hodnote 331.940 eur.

Skupina ČEZ je energetický koncern pôsobiaci vo vyše 10 krajinách strednej a juhovýchodnej Európy. Elektrinu, plyn a teplo dodáva pre 9,3 milióna zákazníkov. Skupina prevádzkuje diverzifikované portfólio výrobných zdrojov - atómové, uhoľné, vodné, veterné a slnečné elektrárne. Inštalovaný výkon skupiny ČEZ predstavuje 14.800 MW.