Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Ekonomika

Či bude Penta jediným vlastníkom Dôvery rozhodne ÚDZS do mesiaca

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Investičná skupina Penta, vlastník spoločnosti HICCE, je akcionárom Dôvery od roku 2002.

Bratislava 3. septembra (TASR) - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou by mal do mesiaca rozhodnúť o žiadosti Penty stať sa stopercentným akcionárom súkromnej zdravotnej poisťovne Dôvera.

Tá sa už dohodla s druhým akcionárom Prefto na nadobudnutí 50-percentného podielu. Transakciu musí odobriť ešte aj Protimonopolný úrad SR.

"Spoločnosť HICCE B.V. v piatok (31.8.) doručila úradu žiadosť o predchádzajúci súhlas s prevodom akcií Dôvery ZP, ktorých majiteľom je spoločnosť Prefto Holdings Limited a ktoré predstavujú 50-% podiel na základnom imaní a hlasovacích právach Dôvery ZP. Úrad má na vydanie predchádzajúceho súhlasu lehotu 30 dní, pokiaľ bude žiadosť obsahovať všetky predpísané náležitosti," uviedla pre TASR hovorkyňa ÚDZS Radoslava Muchová.

ZP Dôvera je druhou najväčšou zdravotnou poisťovňou na Slovensku s vyše 1,4 milióna poistencami. Investičná skupina Penta, vlastník spoločnosti HICCE, je akcionárom Dôvery od roku 2002. Prefto je 50-percentným akcionárom od roku 2009, keď došlo k spojeniu Dôvery so zdravotnou poisťovňou Apollo.