Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Čína začala preverovať Tetra Pak

Tetra Pak je tak ďalšou zo zahraničných firiem, ktorú vyšetrujú čínske úrady.

Peking 6. júla (TASR) - Čínske úrady začali preverovať výrobcu potravinárskych obalov Tetra Pak pre podozrenie zo zneužívania dominantného postavenia na trhu v ázijskej krajine. Tetra Pak je tak ďalšou zo zahraničných firiem, ktorú vyšetrujú čínske úrady. Informovala o tom agentúra AP.

Čang Mao, riaditeľ čínskeho Úradu pre priemysel a obchod, oznámil, že jeho úrad poveril svojich zamestnancov, aby preskúmali správanie Tetra Paku.

Hovorca nadnárodného koncernu Christopher Huntley potvrdil, že čínski inšpektori požiadali firmu o informácie súvisiace s jej podnikaním na čínskom trhu.

Čína tento týždeň začala preverovať aj viacerých zahraničných výrobcov sušeného mlieka, vrátane francúzskej spoločnosti Danone a švajčiarskeho koncernu Nestlé, pre podozrenie z porušenia protimonopolných zákonov a príliš vysoké ceny. A preveruje aj ceny liekov zahraničných i domácich výrobcov.

Baliarenský gigant Tetra Pak má sídlo vo Švajčiarsku a na čínsky trh vstúpil v roku 1972. Koncern má výskumné centrum v Šanghaji a závody v štyroch čínskych mestách, vrátane Pekingu.