Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Čistý zisk skupiny Generali v 1. polroku vzrástol na 1,8 miliardy eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Celkové hrubé predpísané poistné bolo na úrovni 35,7 miliardy eur, čo predstavuje nárast o 1,8 %.

Bratislava 2. augusta (TASR) - Zisk skupiny Generali v prvom polroku tohto roka medziročne vzrástol o 34,6 % na 1,8 miliardy eur. Prevádzkový zisk bol na úrovni 2,7 miliardy eur pri medziročnom raste 7,6 %. Vyplýva to zo zverejnených hospodárskych výsledkov poisťovne.

Čistý prírastok prostriedkov v životnom poistení vzrástol na 7,4 miliardy eur, čo je medziročne o 29,5 % viac a technické rezervy zo životného poistenia dosiahli hodnotu 358 miliárd eur pri medziročnom raste 4,3 %.

Ako ďalej vyplýva z hospodárskych výsledkov, celkové hrubé predpísané poistné bolo na úrovni 35,7 miliardy eur, čo predstavuje nárast o 1,8 %. Poisťovňa to pripisuje zlepšeniu v segmente životného poistenia, ako aj v oblasti poistenia majetku a zodpovednosti.

Predbežný ukazovateľ platobnej schopnosti podľa smernice Solvency II zostáva naďalej stabilný na úrovni 209 %. "Tieto výsledky ukazujú schopnosť skupiny Generali vytvárať udržateľnú finančnú a priemyselnú hodnotu pre všetky zúčastnené strany. V prvej polovici roka 2019 tak potvrdzujeme účinnú a disciplinovanú implementáciu nášho trojročného strategického plánu vo všetkých obchodných segmentoch," zhodnotil v stanovisku pre médiá výkonný riaditeľ skupiny Generali Philippe Donnet.