Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

ČSA cez zimnú sezónu prenajmú 2 lietadlá a rušia niektoré linky

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

ČSA oddnes ponúkajú spojenie do 89 miest v 45 krajinách.

Praha 27. októbra (TASR) - České aerolínie prenajmú cez zimnú sezónu dva svoje airbusy aj s posádkami iným leteckým spoločnostiam. Konkrétne, jedno lietadlo si prenajme český Travel Service a druhé lotyšský Air Baltic. Od dnešného dňa ruší český národný dopravca aj rad leteckých liniek do viacerých európskych miest. Informoval o tom český internetový portál iDNES.cz.

ČSA nemajú vo svojom letovom poriadku na zimnú sezónu pre časť flotily využitie, preto sa rozhodli prenajať lietadlá aj iným dopravcom. Pre Air Baltic budú zabezpečovať lety z Rigy do Abu Zabí s lietadlom A319 a Airbus A320 prenajmú Travel Service. ČSA majú celkovo 24 lietadiel.

České aerolínie, v ktorých má menšinový podiel Korean Air, výrazne prehlbujú spoluprácu s Travel Service: začnú navzájom zdieľať kapacitu na linkách z Prahy do Ríma, Barcelony a Tel Avivu.

Nový letový poriadok, ktorý dnes vstupuje do platnosti, počíta s redukciou spojov do Mníchova, Budapešti, Madridu, Varšavy alebo Zürichu. Firma tieto škrty označila za "optimalizáciu".

ČSA oddnes ponúkajú spojenie do 89 miest v 45 krajinách. Národný dopravca po novom zavádza v zime aj bezplatnú prepravu lyží. Ide o doplnkovú službu, ktorú České aerolínie ponúkajú k štandardnej preprave zapísanej batožiny.