Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Ekonomika

CTP dosiahla na trhu s nehnuteľnosťami celkový podiel vyše 19 %

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na trhu s priemyselnými nehnuteľnosťami spoločnosť dosiahla celkový podiel vyše 19 %. Počas roka 2023 spoločnosť na Slovensku uzavrela nájomné zmluvy na 211.

Bratislava 17. marca (TASR) - Portfólio developerskej skupiny CTP na Slovensku v minulom roku narástlo na 881.000 štvorcových metrov (m2) hrubej prenajímateľnej plochy. Na trhu s priemyselnými nehnuteľnosťami spoločnosť dosiahla celkový podiel vyše 19 %. Počas roka 2023 spoločnosť na Slovensku uzavrela nájomné zmluvy na 211.000 m2, miera obsadenosti dosiahla 98,4 %. O ročných výsledkoch informovala spoločnosť CTP.

"CTP pôsobí na Slovensku v 14 lokalitách. V roku 2023 spoločnosť reagovala na rastúci dopyt po priemyselných nehnuteľnostiach kategórie A výstavbou vo viacerých lokalitách Slovenska. Celkovo svoje CTParky v priebehu roka rozšírila o vyše 112.000 m2 hrubej prenajímateľnej plochy," uviedla spoločnosť.

V minulom roku developerská spoločnosť na Slovensku uzavrela nájomné zmluvy na vyše 211.000 m2 prenajímateľnej plochy. Výrazný podiel na nových nájomných zmluvách mali podľa spoločnosti klienti pôsobiaci v automobilovom priemysle.

"Slovenská ekonomika je silno naviazaná na automobilový priemysel. Automobilky pôsobiace na Slovensku prirodzene viažu na seba ďalších svojich dodávateľov, ktorí sa k nim snažia priblížiť a skrátiť tak čas dodania jednotlivých komponentov. Predpokladáme tak, že výrazná časť dopytu po priemyselných priestoroch bude aj v roku 2024 pochádzať od automotive spoločností," uviedol riaditeľ pre rozvoj obchodu CTP pre Slovensko Ivan Pastier.

CTP je najväčším vlastníkom, developerom a správcom logistických nehnuteľností v Európe z hľadiska hrubej prenajímateľnej plochy. Ku koncu roka 2023 spoločnosť vlastnila 11,8 milióna m2 hrubej prenajímateľnej plochy v desiatich krajinách, informovala spoločnosť CTP.