Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Daihatsu z bezpečnostných dôvodov zastavuje dodávky všetkých modelov

Táto letecká fotografia zobrazuje logo spoločnosti Daihatsu Motor v jej sídle v Ikede v Osake v stredu 20. decembra 2023. Foto: TASR/AP

Po tom, ako sa v Daihatsu na jar objavili problémy, začala situáciu preverovať nezávislá komisia.

Tokio 20. decembra (TASR) - Japonská automobilka Daihatsu zastavuje dodávky všetkých modelov vozidiel v dôsledku bezpečnostných nedostatkov. Jej materská skupina v stredu oznámila, že vyšetrovanie odhalilo nové nezrovnalosti, nad rámec problémov s obložením dverí a nárazovými testami, ktoré zistila na jar. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

V reakcii na zistené problémy sa skupina rozhodla dočasne pozastaviť dodávky všetkých modelov vyvinutých spoločnosťou Daihatsu a v súčasnosti vyrábaných v Japonsku aj v zahraničí, uviedla vo vyhlásení Toyota. Oznámenie sa týka celkovo 64 modelov vrátane 22 modelov predávaných prostredníctvom Toyoty.

Po tom, ako sa v Daihatsu na jar objavili problémy, začala situáciu preverovať nezávislá komisia. Toyota zároveň v stredu oznámila, že pripravuje "zásadnú reformu" s cieľom revitalizovať svoju dcérsku spoločnosť.