Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Daňové priznania môžete podať v mobilných kanceláriách priamo z auta

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Toto opatrenie testuje finančná správa po prvý raz ako riešenie dlhoročných problémov s parkovaním na najväčšom daňovom úrade na Slovensku v bratislavskej Petržalke.

Bratislava 27. marca (TASR) - Podať daňové priznanie a nemusieť pritom vystúpiť zo svojho auta. Takúto novinku pripravila finančná správa pre všetkých, ktorí donesú daňové priznanie na najväčší daňový úrad na Slovensku v bratislavskej Petržalke, informovala hovorkyňa daniarov Patrícia Macíková.

Možnosť podať daňové priznanie v mobilných kanceláriách bude k dispozícií posledné dva marcové dni, teda vo štvrtok (30.3.) od 8. do 18. hodiny a v piatok (31.3.) od 8. do 19. hodiny. "Toto opatrenie testuje finančná správa po prvý raz ako riešenie dlhoročných problémov s parkovaním na najväčšom daňovom úrade na Slovensku v bratislavskej Petržalke," vysvetlila Macíková.

Dve mobilné kancelárie budú pristavené na parkovisku vedľa daňového úradu a budú slúžiť na odovzdávanie dokumentov bez doplňujúcich otázok. Klienti, ktorí využijú tento spôsob, prinesú daňové priznanie alebo oznámenie o odklade, odovzdajú dokumenty v mobilnej kancelárií, prevezmú si potvrdenie a odídu autom z parkoviska. Prípadné otázky je však už potrebné riešiť priamo na daňovom úrade.

"Novinka s mobilnými kanceláriami nie je náhradou elektronickej komunikácie, ktorá spolu s elektronickým posielaním daňových priznaní je stále prioritou finančnej správy. Dokazujú to aj milióny podaných a prijatých dokumentov od spustenia Informačného systému finančnej správy. Keďže však mnohí naši klienti stále podávajú daňové priznania papierovo, chcem im takto vyjsť v ústrety a uľahčiť im podávanie daňových priznaní," priblížil prezident finančnej správy František Imrecze.

Finančná správa pripravila aj viacero ďalších miest na preberanie daňových priznaní. V Bratislave, okrem všetkých daňových úradov, aj na kontaktnom mieste na Tomášikovej ulici, v Košiciach zase okrem daňových úradov aj na magistráte. Kompletný zoznam miest, na ktorých sa dajú podať daňové priznania, je na internetovej stránke www.financnasprava.sk.